Burn-out? Massage helpt!

Massage en burn-out: een goede combinatie?
Jazeker! Ik krijg met regelmaat mensen in mijn praktijk, die te maken hebben met een burn-out. Ze ‘moeten’ ontspannen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, als je middenin je burn-out zit! Je lichaam en je geest zijn uit balans. Het ‘stroomt’ niet meer.

APK
Massage kan zeer ondersteunend zijn. Het helpt je om je lichaam weer te laten stromen. Er is een APK/onderhoud nodig. De eerste keer ‘op tafel’ geeft soms niet direct het gewenste resultaat. Het vraagt wat tijd, omdat:
– om je over te geven aan de massage is jezelf kunnen ontspannen en loslaten wel handig. Als je een burn-out hebt, is dat vaak een probleem!
– de verwachtingen zijn vaak hoog: ik moet nu ontspannen worden. Als die gedachte zo vast zit in je hoofd, dan werkt het vaak averechts.
– je moet nog wennen aan mij en mijn manier van werken.

De ervaring leert dat als mensen met een burn-out na de eerste massage weer terugkomen, ze de tweede keer al veel meer baat hebben van de massage. En de derde keer nog meer!

Hiephoi-effect
Door massage wordt je lichaam geactiveerd om afvalstoffen/emoties los te laten, daardoor kunnen klachten soms tijdelijk verergeren en kan een ‘hiephoi’ effect nog even op zich laten wachten.

Waarom is massage goed bij burn-out?
– spieren los maken van spanningen waardoor afvalstoffen geloosd kunnen worden;
– je lichaam houdt namelijk emoties vast / slaat deze op;
– je slaapt er beter op;
– je leert je lichaam en geest weer te ontspannen;
– een “Herma Lekker in je vel” massage is een aanrader.

rug Massagepraktijk Herma Harfsen

Herma is massagetherapeut en gespecialiseerd in lichaamsmassages. Door mijn jarenlange ervaring weet ik feilloos de behandelplekken te vinden.

Wil je meer weten over massages bij burn-out? Bel me gerust om je vragen te stellen 0620 451 116

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.