Over Herma

Herma is mijn naam. Massagetherapeut en heler met hart en ziel. Ik ben gespecialiseerd in lichaamsmassages, energetische (hoofd)behandelingen en magnesiumbehandelingen en help jou graag om je (weer) lekker in je vel te laten voelen.

Herma

Kleine Herma
Als klein meisje riep ik altijd dat ik mijn moeder wilde opvolgen en ook verpleegster zou worden. Mijn moeder was goed in haar werk en had alle denkbare speldjes en aantekeningen die je maar bedenken kon. Het is anders gelopen. Ze overleed toen ik 10 was. Wel heb ik haar dienstbaarheid, onafhankelijkheid en zelfstandigheid geërfd en ben ik altijd geïnteresseerd in mensen. Ik heb altijd graag met en voor mensen gewerkt, als (directie)secretaresse, assistente bedrijfsmaatschappelijk werk, in de horeca en tegenwoordig in mijn eigen massagepraktijk. Dat heeft mijn moeder allemaal niet mee mogen maken, maar gaandeweg heb ik ontdekt en ervaren dat ik wel degelijk mijn moeder heb opgevolgd. Ik ben dienstbaar aan mensen die een massage, heling en/of luisterend oor nodig hebben.
Mama, dankjewel!
Mama, dankjewel!

Hoe het begon 
Vanwege migraine heb ik zelf jarenlang (sinds 1991) wekelijks bij Bas op tafel gelegen. Hierdoor heb ik leren ervaren wat een regelmatige massage met je lichaam (en geest) doet. Door deze ervaring begon ik bij vrienden en collega’s nu en dan eens een spiertje los te maken en hen te verlossen van hoofd-, nek- en schouderpijn. Nog steeds laat ik mijzelf met grote regelmaat masseren.

De start van mijn Massagepraktijk
Begin 2000 startte ik met mijn massagepraktijk in huis. Eerst in de avonduren. Dit deed ik naast mijn werk bij de Belastingdienst. Een ‘cva’ in 2003, zorgde ervoor dat mijn hart harder ging roepen mijn passie te volgen. Ik ging verschillende (massage/spirituele) opleidingen volgen. In 2009 nam ik ontslag en in datzelfde jaar kochten mijn man en ik ons huis in Harfsen met ruimte voor een praktijk achter het huis.

Wijze van masseren
Door het volgen van verschillende opleidingen heb ik een voorkeur ontwikkeld voor Oosterse (China, India, Thailand) massagetechnieken, waarbij ik niet alleen de spieren masseer maar ook de meridianen/energiebanen van het lichaam volg en waar nodig, drukpunten toepas. Hierdoor wordt tegelijkertijd gewerkt aan de organen, emoties (blokkades) en het afvoeren van opgehoopte afvalstoffen (verzuring). In mijn beleving zijn lichaam en geest met elkaar verbonden.

“Aai-massage”
Ik ben niet van de ‘aai-massages’. Niet in het geven en niet van het ontvangen. Ik masseer graag zoals ik zelf gemasseerd wil worden. Stevig, to the point, zacht als nodig is, met volledige aandacht en met een flinke dosis liefde. Daarom starten mijn massages vanaf 90 minuten.

Mijn Specialiteit is de “Herma Lekker in je vel massage”.
De unieke “Herma Lekker in je vel massage” is ontstaan door technieken en ervaringen vanuit de praktijk en diverse opleidingen die ik mijzelf de afgelopen jaren heb eigen gemaakt en nog steeds eigen maak. Het is een virus en dat vier ik graag 🙂

Een massage van Herma is een APK voor lichaam en geest.
Doordat ik al meer dan 20 jaar masseer, heb ik een ruime praktijkervaring opgebouwd. Dit zal je voelen en ervaren op mijn tafel.