Opleidingen

Herma is massagetherapeut en heler. Is een mens van de praktijk. Houdt van doen en aanpakken. Door haar uitgebreide ervaring en ‘fingerspitzengefühl’ durft zij zich een vakvrouw te noemen. Herma blijft graag leren, zolang zij het maar in haar praktijk kan toepassen. Altijd in beweging, lichamelijk en geestelijk. Op haar tafel mag je het allemaal komen ervaren.

opleidingen massagepraktijk Herma harfsen

Opleidingen/Cursussen/Workshops:

Andere kijk op ziekte en gezondheid (GNM) (2023) bij WelZijn-Erica ten Veldhuys
Ziekteprocessen ontstaan in je ziel. Elk ziekteproces begint met een schokkende gebeurtenis (conflictinslag) en wordt zichtbaar door ziekte/symptomen. Welke invloed hebben trauma en emoties op ons lichaam? Het allerbelangrijkste is, is het vertrouwen hebben in jezelf en je zelfhelendvermogen. 

Guasha gezichtsbehandeling en Guasha The Whole Shabang (2022) bij Guasha Opleidingen Santai
De Guasha gezichtsbehandeling/-massage is heerlijk ontspannend, verbetert je vitaliteit en geeft meer energie. Hierdoor wordt je levensenergie aanzienlijk verbeterd. Er wordt gebruik gemaakt van hoornen schrapers (visjesvorm) op een subtiele manier.
The Whole Shabang oftewel “De hele mikmak“.
Een uitgebreide behandeling van gezicht, hals en decolleté met o.a. schrapers en warme stenen. Dit is fantastisch voor mensen die tandenknarsen, kaken klemmen, nek -en/of schouderpijn ervaren of vaak (spannings)hoofdpijn hebben. Voor ieder ander geeft de aangename warmte een diepe vorm van ontspanning, verbetering van je schoonheid en gezondheid. Vanaf 24 jaar.

Magnesiumworkshops bij Zechsal en Permsal (2022)
Verdieping en werken met transdermale (door de huid) magnesiumproducten. Elk magnesiumbedrijf heeft zijn/haar eigen (huid)producten. Deze producten zijn in mijn praktijk verkrijgbaar.

Access lichaamsprocessen (2021/2022) bij Violeta Arama
MTVSS. Energetische lichaamsbehandelingen voor o.a. het versterken van je immuunsysteem, ontgiften van vaccinaties en bevordering van je algehele welzijn.

Magnesium Workshop (2021) bij Magnesium-Forever
Werken met magnesium huidproducten en voedingssupplementen. Magnesium een veelzijdig mineraal dat goed is voor je lijf en je geest. Op mijn tafel kun je voelen en ervaren wat magnesium met je kan doen. Slik je al magnesium en ben je aan nieuwe voorraad toe? Dan kun je dit voortaan ook bij mij in de webshop en praktijk afnemen, evenals de producten voor je huid.

Guasha behandelaar (2020/2021) bij Guasha Opleidingen Santai
Guasha is een behandelvorm die zich richt op een betere doorstroming van Qi en Bloed, waarbij afvalstoffen (toxines) die een blokkade vormen voor een goede doorstroming, worden losgemaakt. De behandeling werkt in op zowel fysiek- als op emotioneel, psychisch en sociaal niveau. Op fysiek niveau kan guasha ingezet worden bij talloze aandoeningen/ziekten die inwerkt op een beter functionerend bindweefsel, zenuwstelsel, orgaanstelsel en doorbloeding.

Iriscopie (2020) bij Dorn-Instituut
Het lezen van zoveel mogelijk lichaamsinformatie uit het gekleurde gedeelte van de ogen (iris), het zwarte gedeelte (pupil) en het oogwit (sclera). Verbreding/verdieping van kennis van het menselijk lichaam.

Neuroreflexologie (2019) bij Total Health Acadamy
Een bijzondere techniek en behandelwijze die zich richt op één focuspunt (de meest pijnlijke plek in de reflexzone die correspondeert met de klacht). Daarnaast worden er harmoniserende grepen toegepast om de reactie weer tot rust te laten komen.

Cranio Sacraal workshop (2019) bij  Cranio Sacraal Academie
Kennismaking met het Cranio Sacrale ritme. Dat vindt zijn oorsprong in de schedel en het ruggenmerg. Weefsel verstoringen in het lichaam helpen loslaten en weer laten stromen.

LymfReflex (2019) bij MYOS Opleidingen
Via de voeten de werking van het lymfestelsel verbeteren. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam ondersteunen en creëren van balans in het vegetatieve zenuwstelsel. Heerlijk ontspannend en vitaliserend.

Bindweefsel Gezichtsmassage (2019) bij Total Health Acadamy
Bevordert de doorbloeding van de huid in het gezicht en vertraagt de huidveroudering. Het gevolg is een heerlijk zacht soepel velletje.

Atlasmassage-Lumbaalmassage (2018) bij BackBalance Nederland
Actieve, effectieve en doeltreffende massage bij nek-, schouder- en rugklachten, zoals hoofdpijn, migraine, nekpijn, schouderklachten, si-gewricht, beenlengteverschil.

Japanse gezichtsmassage (2018) bij Sancia
Heerlijk ontspannend waarbij vooral drukpunten worden toegepast.

Dorn + voetreflex (2018) bij Dorn-Instituut
Behandeling van je wervels via je voeten.

Touch of Tao  (2018) bij Allewind
6 verschillende technieken die gebruikt kunnen worden bij het weer laten stromen en vrij bewegen van het lichaam. Aanrakingen die van nature al gebruikt worden bij emoties als iemand het moeilijk heeft (boosheid, woede, verdriet). Bijvoorbeeld een hand op de rug leggen voor steun.

Thaise voetreflexmassage (2018) bij Total Health Acadamy
Een pittige voetreflex-+onderbeen massage, voor gezonde mensen die gezond willen blijven.

Access Consciousness Bars (2017) bij Merlijn Wolsink / Renee Brillemans
Energetische Behandeling van je hoofd met een lichte vingerdruk, waarmee je alles in je leven kan laten stromen met gemak en plezier. Met het runnen van de Bars geef je je lichaam de ruimte om het zelfgenezend vermogen zijn werk te laten doen!

Schröpfen (cupping) en Baunscheidtieren (2017) bij Dorn-Instituut
Met schröpfen en baunscheidtieren wordt het lichaam geprikkeld om het zelfgenezend vermogen te herstellen. Het immuunsysteem wordt geactiveerd.

Emm-tech training (2017) bij Fysioparamedico
Diverse spierontspanningstechnieken, met een lichte vingerdruk.

Reset Methode (2017) bij Reset Methode
Een energetische massage die je helpt je zelfgenezend vermogen van het lichaam (weer) te activeren. Het zelf ervaren en luisteren naar jouw eigen lichaam is de beste leermeester.

Manuele Lymfedrainage I (MLD) 2016 bij Opleidingscentrum Evenwijs
Voor o.a. vochtregulatie en het versterken van je immuunsysteem.

Vakopleiding stemacteur (2016) bij Studio Oranjeoord
Naast masseren vind ik spreken (praten) ook heel erg leuk. Spreken kunnen we allemaal. Maar het ook nog op een bepaalde wijze doen is echt een vak op zich, heb ik ondervonden.

Thaise Yoga Massage (2015 / 2018) bij KIOM / Thai Massage Holland
Een massagevorm waarbij jij in beweging wordt gebracht. Er worden strekkingen toegepast vergelijkbaar met yogahoudingen op een massagemat. Met een knipoog wordt dit ook wel yoga voor ‘luie’ mensen genoemd.

De verborgen taal van de vingers workshop (2015) bij Niiraja
Voorbeeld: jouw emoties zijn voelbaar in je rechter middelvinger op het moment dat je aan een voorval uit het verleden denkt (je voelt dan een soort van kristalletjes).

Guasha workshop (2015) bij Praktijk Chinese Geneeskunde
Guasha is een schraaptechniek en wordt gebruikt om vele acute of chronische klachten te behandelen zoals griep en verkoudheid, hoofdpijn, gewrichts- en spierpijnen. Guasha werkt ook preventief. Gua staat voor schrapen en Sha (vuile energie) is de term voor de huidverkleuringen die kunnen ontstaan tijdens de behandeling.

Bekkenmassage (2015) bij Zonnevlecht Opleidingen
Massage voor mensen met bekkenklachten, bekkeninstabiliteit, lage rugklachten, ischias, etc. Het bekken is het centrum van je lichaam.

Tenen lezen workshop (2014) bij Henny Olthuis

Kappersopleiding (2013 – 2014) bij Selfline
Haarknippen beginners en gevorderden. Dames, heren en kinderen.

Kruidenwijsheid (2013) bij SINTAU Kruidengeneeskunde
Welk kruid past bij welk mens en welke zalf/tinctuur/bloesemremedie kun je voor wat en welke kwaal gebruiken.

Dorn-methode en BREUSS-massage (2012) bij Dorn Instituut
Een vriendelijke wervelcorrectie volgens de methode van Dorn.
Deze therapie start met het opheffen van het (mogelijke) beenlengte verschil.
Je voeten zijn je fundamenten van je lichaam.
De Breussmassage bevat een zeer vriendelijke massage van de rugwervels.

Lichtwerker (2012) bij Spirit Coaching.
Persoonlijke groei en ontwikkeling.

Omega Deep Trance Healing (2011) bij Roy Martina Experience
Verdieping van healing en trance methoden en persoonlijke ontwikkeling.

Stoelmassage met Pitjittechnieken, Free hands massage (2010)
Bij Elders Opleidingen.

Pitjit, Indonesische massage (2007) bij Massagepraktijk Cis Everhard
Vanuit Indonesische wijsheid. Het doel is geest en lichaam in balans te brengen.

Holistic Pulsing (2007) bij Wellness Centre Homestay Dreamtime
Omdat het lichaam voor 70/80 % uit water bestaat, wordt door een ritmische en wiegende massage de lichaamsstroom op gang gebracht en blokkades opgeheven.
Een massage die door de kleding heen gegeven wordt.

Ayurvedische massage (2007) bij Anand
Lichaamsmassage volgens de Indiase wijsheid, gericht op de marma’s (reflexpunten) en de dosha’s en haar elementen: Pitta (vuur), Kapha (aarde/water) en Vata (lucht/ether).

Triggerpoints (2007) bij Vitaliteitsmassage / PRRE
Het opsporen en verhelpen van kleine spierknoopjes in de spieren die een uitstralende pijn kunnen veroorzaken zoals bijv. tennisarm, carpaaltunnelsyndroom, ischias, etc..

Voetreflexmassage (2007) Bij Massage Opleidingen Vierhouten
Chinflex voet-/onderbeen-/knie reflexmassage (2009 / 2010) bij Total Health Academy
Vanuit de Chinese filosofie weer laten stromen/werken van de organen en energiebanen. Dit middels massage en behandeling van de reflexpunten die in de voeten, onderbenen en knieën voorkomen.

Massage op basis van Oosterse wijsheid (2006 / 2007)
Bij Massage Opleidingen Vierhouten
Vanuit de Oosterse (Chinese) Wijsheid, masseren en bindweefselen, gericht op de organen en energiebanen van het lichaam en de geest (emoties), volgens de 5 elementenleer: hout, vuur, aarde, metaal en water.

Klassieke massage (2005) bij Vitalis Opleidingen
Spiergerichte lichaamsmassage met theoretische kennis van de spieren, het lichaam en haar lichaamsfuncties.

Haptonomie en Haptorelaxatie (2005) bij Opleidingscentrum ’T Harde
Het (weer) leren voelen van het eigen lichaam in combinatie met dynamische gewrichts-relaxmassage. Dit wordt door de kleding heen gegeven.

Trance Healing I, II en III (2004 / 2005)
Bij NIMIS Centre of Light
Het verder ontwikkelen en verdiepen van mijn intuïtie, gevoel en healing.

Spirituele en mediamieke training I en II (2004 / 2005)
Bij NIMIS Centre of Light
Het verder ontwikkelen en verdiepen van mijn intuïtie, gevoel en healing.

Metamorfosemassage (2003) bij Reikipraktijk Cor Nederveld
Een massage van voeten, handen en hoofd. Allen hebben hun eigen waarde. Je voeten bepalen de loop/actie in je leven. Je handen bepalen het handelen/aanpakken van wat je voeten in gang hebben gezet. Je hoofd is er alleen maar om op te letten dat je niet in 7 sloten tegelijk loopt.

TAO massage (2002) bij Reikipraktijk Cor Nederveld
Vanuit de Oosterse filosofie een zachte vriendelijke energetische massage-methode met gebruik van de handpalm, waarbij de wervelkolom je levensboom is.
Wordt door de kleding heen gegeven.

Reiki I en II (2000 / 2002) bij Ann Kolkman (overleden 2011)
Het doorgeven van universele levensenergie d.m.v. handoplegging door de kleding heen. Opheffen en weer laten stromen van energieblokkades op zowel fysiek, mentaal als emotioneel niveau.

Lid van BMS: Belangenvereniging voor Beroepsoefenaars in de Massage- en Sportverzorgingsbranche.

Een massage van Herma is een APK voor lichaam en geest.
Met meer dan 20 jaar ervaring durf ik mij een TOP-masseuse te noemen.