Knieklachten door hard lopen? Massage helpt!

Ik ben  geen fysiotherapeut en sportmasseur. Toch krijg ik wel eens mensen die klachten hebben die door de fysiotherapeut niet succesvol behandeld worden.

Eigenaardige knieklachten
Zo kreeg ik een mevrouw die wat eigenaardige klachten had. Ze kon haar ene been niet meer buigen en ze werd s’ morgensvroeg wakker van stekende pijn in haar knie. Ze dacht dat het aan haar knie lag, omdat ze jaren terug al eens de diagnose ‘lopersknie’ had gekregen. Het vreemde was: met hardlopen had ze geen klachten. Volleyballen ging niet meer, omdat ze niet door haar knieën kon zakken.

Geen artrose
De fysiotherapeut had het knie getaped om te kijken of het goed ‘spoorde’. Dat gaf gen verandering. De huisarts stuurde haar naar het ziekenhuis voor een foto, om te kijken of er artrose in het spel was. Dat was niet zo.

Triggerpoints
Toen ze bij mij op tafel lag, kwam ik veel knopen tegen in de spieren. In het bovenbeen, zijkant billen, onder in rug. Staat allemaal met elkaar in verbinding. Ze heeft een traject van zeven massages ondergaan, waarbij ik de spierknopen te pakken heb genomen (triggerpoints). Dat is af en toe heel pijnlijk, maar na de triggerpoints maak ik het altijd weer goed met een ontspanningsmassage.  Dat is zo goed bevallen, dat ze nu nog maandelijks terugkomt voor een massage in het kader van onderhoud! Haar knie ‘doet’ het weer!

knie Massagepraktijk Herma Harfsen

Massagetherapeut
Herma is massagetherapeut en gespecialiseerd in lichaamsmassages. Door haar jarenlange ervaring weet ze inmiddels de ‘vinger op de zere plek’ te leggen en de plekken feilloos te vinden.

Kijk eens verder op mijn website en kijk wat mijn massages inhouden.

Een gedachte over “Knieklachten door hard lopen? Massage helpt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.