PTSS en massage

Enige jaren geleden had ik een jong meisje op tafel. Haar hele rug vast zat door stress. Haar moeder vertelde dat ze een flink trauma had opgelopen bij het overlijden van haar beste vriendinnetje. En dat ruggetje zat behoorlijk vast. Toen ik begon met masseren, voelde ik dat er veel emotie loskwam en vertelde aan moeder en dochter dat ze nog wel een reactie zou krijgen en dat dat normaal zou zijn.

Helaas voor het meisje, kreeg ze op tafel al een reactie en later thuis verergerde dat en is ze een aantal dagen behoorlijk van de kaart geweest, zoveel emotie kwam er los.

PTSS
Een aantal maanden later benaderde de moeder mij en vertelde over deze heftige reactie en ook over het positieve vervolg wat deze massage in gang had gezet. Het meisje aanvaarde nu hulp van een psycholoog. Gebleken is dat ze PTSS heeft.

Positief vervolg
Diep in mijn hart was ik blij met dit positieve vervolg. Maar heb nooit de intentie gehad dat dit zo’n enorme reactie teweeg zou brengen. Los van alles wat ze al had meegemaakt was ze nu (ook nog) bang geworden voor massage.

Na het gesprek met de moeder heb ik een kaartje meegegeven voor het meisje met een voorstel.


— Hoewel het was verwacht, vind ik het nog altijd jammer dat de massage van een aantal maanden geleden zo’n enorm vervelend effect op je heeft gehad. Van je moeder heb ik gehoord dat het uiteindelijk toch iets positiefs in gang heeft gezet.
Omdat ik het belangrijk vindt dat elk mens moet kunnen genieten van een massage, wil ik je het volgende voorstellen. Jij krijgt van mij een volledige tienermassage waarbij jij gaat ervaren dat een massage wel degelijk fijn en ontspannend kan zijn. —

3 jaar later
Moeder is bij mij voor haar 6 wekelijkse massage en vertelt dat haar dochter nog altijd dat kaartje heeft bewaard en er steeds vaker over begint om dat in te wisselen. Want ze ziet haar moeder èn haar zus altijd blij van een massage van mij terug komen.

We maken een afspraak. Op een zaterdagmiddag komt het meisje, inmiddels een hele jongedame, naar mijn praktijk. Ik overleg met haar wat ze wil en ze kiest voor een volledige (tiener)massage. We beginnen rustig en onderwijl vertelt ze zelf, hoe ziek en naar ze destijds is geweest en het nu best wel eng vind op tafel. Dat snap ik heel goed. Ik masseer rustig door en ondertussen babbelen we over haar opleiding, hobby’s en lekker eten. En dan ben ik klaar. En wat vond ze het fijn. Ze vond het heerlijk! We drinken samen nog een glas water en als ze weer is aangekleed, gaat ze huiswaarts.

Reactie van moeder
—Hoi Herma, ze heeft een grote horde genomen en kwam zeer blij en opgelucht thuis…………… Je hebt er een fan bij! Ik heb het direct aan de psycholoog ge-apped. Zij noemt het een mooie doorbraak. PTSS is een angststoornis en deze angst is ze nu te lijf gegaan, dankzij jouw goede idee.

Dat goede idee vind ik wel een hele grote eer hoor. Mijn idee was om haar te laten ervaren dat een massage ook fijn kan zijn. Wel met een prachtig resultaat 🙂

Massage en PTSS
Met deze gebeurtenis wil ik PTSS niet bagatelliseren en beweren dat dit met massage is op te lossen. Wel kan massage helpen om lichaamsblokkades op te heffen, waardoor het lichaam weer gaat stromen en oud zeer kan opruimen. En als ik daarin dan een schakel mag zijn voor verdere stappen, dan ben ik blij.

Mijn Passie
Deze dingen………….daar smelt mijn hart van. Niet dat mensen zo’n reactie krijgen. Wel wat het teweeg kan brengen. Een massage is goed voor lijf èn geest. Mijn passie! Al meer dan 20 jaar.

Herken je iets in dit verhaal? of merk je dat je vol spanning zit? Je bent van harte welkom op mijn tafel 🙂

Afspraak maken? Bel/app/mail naar 0620451116 / info@massagepraktijkherma.nl

Herma is massagetherapeut en healer, gespecialiseerd in lichaamsmassages en heeft door de jaren heen haar eigen “Herma lekker in je vel” massage ontwikkeld. Herma gebruikt en geeft, wanneer op dat moment nodig, ook energiebehandelingen zoals, healing, reiki, bars of reset.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.