Hoofdpijn/migraine? Massage helpt!

Regelmatig hoofdpijn of migraine?
Regelmatige massage neemt spanningsklachten weg. Hoe soepeler je spieren, hoe minder last van pijn. Veel mensen hebben regelmatig last van schouders, rug en/of hoofdpijn, wat zich ook kan uiten in migraine. Komen de klachten steeds weer terug? Je bent van harte welkom om je (met regelmaat) te laten masseren. Je kunt zelf ook wat doen om lekker in je vel te blijven zitten. Ik geef je een paar tips:

– (mineraal)Water drinken. De meeste mensen drinken te weinig. Het helpt om blessures te voorkomen en om je organen goed te laten werken. Wist je dat als je voldoende water drinkt, je minder kans hebt op nachtelijke kramp in bijvoorbeeld je kuiten?

Bewegen! De regel ’30 minuten bewegen per dag’ is niet uit de lucht gegrepen, het is effectiever dan 1x per week intensief sporten. Pak de fiets eens wat vaker in plaats van de auto of loop net even iets langer met de hond!

Werkhouding. Vooral voor de beeldschermwerkers onder ons. Hoe zit je erbij? Is je werkplek wel goed ingericht? Pijn in schouders en armen kunnen voorkomen worden door een goede werkhouding! Neem even pauze en schud/draai je schouders lekker los, neem wat te drinken;

Ontspanning. Hoe vaak doe je even helemaal niets? Dus ook zonder je tablet of smartphone in de hand?! Gun jezelf een ‘me-time’. Bijvoorbeeld een lekkere massage. En weet je: daar geniet je nog meer van als je geen pijnklachten meer hebt!

Anti migraine drankje. Maak zelf een drankje van 1 uitgeperste (biologische) citroen, 1 of 2 theelepels Himalaya of Keltisch zeezout en een glas lauwwarm water. Laat dit een paar minuten staan en drink dan met kleine slokjes op.

Het drankje verlicht je migrainepijn al in paar minuten. Het drankje zit vol essentiële voedingsstoffen die ook voor andere dingen goed zijn in je lichaam. Het water in het drankje houdt je lichaam gehydrateerd en zorgt ervoor dat het goed functioneert. De citroen verwijdert ongewenste gifstoffen uit je systeem. En Himalaya of Keltisch zeezout bevat mineralen die noodzakelijk zijn voor het behouden van een gezond lichaam. Gezamenlijk werkt het drankje neutraliserend bij migraine. Maak dit drankje al bij de eerste verschijnselen, zo treedt de pijnverlichting sneller op.

Onderhoudsbeurt
Geef je lichaam met regelmaat een ‘onderhoudsbeurt’ Je lichaam werkt heel hard om jou op ‘de been’ te houden.

Yvonne zegt: En zo is het!!! Blij en HOOFDPIJN VRIJ!!! thanks!
Meike zegt: mijn hoofdpijn is al veeel minder!

Een massage van Herma is een APK voor lichaam en geest!
Afspraak maken? Bel 0620 451 116 of mail naar info@massagepraktijkherma.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.