Wie is jouw favoriete masseur?

Klik is belangrijk
Vanmorgen onder de douche stond ik na te denken over verschillende massages en voorkeuren. Zoveel masseurs en even zoveel massages. Bij de één voel jij je op je gemak en/of thuis en bij de ander kom je niet terug. Zo werkt het. Een klik is belangrijk, is mijn persoonlijke ervaring. En….! wat ik ook belangrijk vindt, dat de masseur luistert naar je klacht of pijn en daar mee aan de slag gaat. Dat mankeert er nog wel eens aan. Ik heb ook ervaren dat ik niet van de ‘aai-massages’ ben. Niet van het geven en niet van het ontvangen. Zoveel mensen zoveel wensen. Hieronder vind jij mijn 3 favoriete masseurs 🙂

Bas
Ik kwam in contact met Bas omdat iemand mij Bas had aangeraden vanwege mijn migraine en hoe grappig, Bas bleek mijn leraar Nederlands van de middelbare school te zijn. Ik had hem altijd al een leuke leraar gevonden. Hij kon prachtig vertellen. Ook bleek hij een goed masseur. Ik heb ca. 10 jaar lang wekelijks bij Bas op tafel gelegen en veel van hem geleerd. Een ‘ramp’ als hij op vakantie ging. Bas was ook een soort van coach/mentor voor mij. Hele gesprekken hebben wij op de tafel gevoerd. Op een dag kreeg ik zijn massagetafel cadeau. Bas emigreerde naar Zuid-Afrika. Jammer, wekelijks naar Zuid-Afrika werd een beetje te prijzig.

Sonja
Bas naar verre oorden en ergens in mij sluimerde al het massagevirus. Een tafel had ik inmiddels en ik begon massages te geven. Door het volgen van een opleiding bij Sonja en een leuke klik werd Sonja een aantal jaren mijn masseur. Ook bij haar lag ik met grote (wekelijkse) regelmaat op de massagetafel. Heerlijk! Met Sonja kon je ook heerlijke gesprekken voeren en ondertussen wist zij precies wat ik nodig had. De opleiding Oosterse Wijsheid die zij gaf vond ik geweldig. Mijn eerste 10 voor een theoretisch examen 🙂

Johan
Ik ging verhuizen en uit de buurt van Sonja. In mijn nieuwe woonplaats ben ik een poosje op zoek geweest naar een masseur.  Soms was ik een poosje bij een masseur en had dan toch van………mmmmmm…….. ’tis niet verkeerd, maar het is het ook niet voor mij. Iedereen heeft zijn/haar eigen stijl (heb ik ook). En dan ontmoet ik op een dag Johan. Wat ben ik blij! Mijn wens om zelf weer regelmatig op de massagetafel liggen èn genieten gaat in vervulling. Met grote regelmaat rij ik even naar hem toe. Johan luistert echt naar je klachten en gaat er mee aan het werk. En ja voor de lekker is Johan ook prima.

Tum
Een Thaise massage is ook een weldaad voor je lijf. Een geheel andere ervaring dan een Westerse massage, maar minstens zo prettig.
Thaise massage staat bekend om zijn stevigheid èn grondige aanpak.
Ik vind het heerlijk, mits het niet te hard gaat. Tum doet dat prima. Ik lig graag bij haar op tafel.

Koert
Een hele kundige masseur, waar ik ook graag kom. Koert gebruikt ook pulsing (schud) technieken, wat een heel prettig gevoel geeft en weer een geheel andere massage ervaring.

In stilte masseren/gemasseerd worden
Toen ik lang geleden begon met masseren vond ik dat iedereen stil moest zijn. Je moest vooral ervaren en voelen. Inmiddels heb ik geleerd dat dit niet ieders wens is en laat ik de klant vrij in wat ie wil. Als ik zelf op tafel lig is het ook verschillend. Soms graag in stilte en soms is een (goed) gesprek ook heerlijk. Zolang jij maar met een goed en voldaan gevoel van de tafel komt. Dat is belangrijk!

Heb jij ook een favoriete masseur? Vertel het mij en waarom. Altijd leuk om te lezen.

Dit blog is geschreven door Herma van den Enk-Fiets, massagetherapeut in haar eigen Massagepraktijk Herma “Lekker in je vel” in Harfsen (Achterhoek)

2 gedachten over “Wie is jouw favoriete masseur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.