Herma en “Knopjes”

We verbleven op een prachtig resort Sunset Waters Beach (inmiddels failliet). Na een lange vliegreis en behoorlijk wat uurtjes tijdverschil lagen wij uiteindelijk lekker te knorren. Ergens ’s nachts word ik wakker met een volle blaas. Dus bedje uit en richting badkamer. Daar aangekomen druk ik op het lichtknopje en het blijft donker. Hmm denk ik, morgen even bij de receptie melden, maar in het donker weet ik het toilet ook wel te vinden. Opgelucht duik ik het bedje weer in.

Dan wordt Wilco (mijn lieve man) wakker en heeft dezelfde aandrang als ik. Wanneer hij bij de badkamer is zeg ik oh ja het licht doet het niet. Hoezo? zegt Wilco, drukt op het knopje en er is licht!!!!! Oh zeg ik, dan zal ik het wel niet goed hebben gedaan.

Om dit vakantieverhaal van 10 dagen wat in te korten kwam het er op neer dat hoe vaak ik ook op het lichtknopje van de badkamer drukte, of ik dat nou lief en aardig deed, Er op sloeg en nog meer wat je kunt verzinnen. Bij mij ging het licht deed N I E T aan.

Wilco vond dit natuurlijk prachtig want hij stond dan gewoon naast mij en hoefde maar op het knopje te drukken en er was licht. Kijk zegt ie dan………….zo simpel is het hoor Herma. “Gewoon” drukken en er is licht. Yeahhhh right! dacht ik……….drukte ik weer op het knopje……….NIETS h e l e m a a l niets!!! Frusterend èn lachwekkend en geen mens die mij natuurlijk gelooft als ik dit verhaal vertel.

Lieve lezer(es) dit is waar gebeurd en vraag het anders aan mijn lieve man Wilco, die was ooggetuige van vele pogingen. 10 Dagen lang!

Al met al een heerlijke onbegrijpelijke humor om op terug te kijken. Zeker als ik weer een dag heb dat ‘knopjes’ en Herma niet samengaan, komt dit verhaal natuurlijk weer blauwesmilytevoorschijn (of stereotoren, homecinema, enz).

Hof van Twello
Het is woensdagochtend, mijn wekelijkse vrijwilligersochtend waarbij ik het Hof van Twello ondersteun met wat hand- en spandiensten.
Ik ben wat aan de late kant en mijn aardige en lieftallige collega Angelique is al hard aan het werk om de groente weer fris en uitnodigend voor de klanten klaar te leggen.

Ik begin met stofzuigen en als Angelique wat wil vertellen hoor ik stofzuiger hvt Massagepraktijk Hermadaar natuurlijk niets van en wil de stofzuiger uitzetten.
Ik druk op de knop, hij wil niet, stofzuiger raast door. Ik druk nog een keer op de knop er gebeurt niets, ik druk nog een knop in en nog één (jaaa 2 knopjes)……….. helemaal niets die stofzuiger blijft maar razen, dan besluit ik dat ie maar even verder raast en ik loop naar Angelique toe, een meter of 6 verder.
Terwijl ik bij haar sta, stopt de stofzuiger en wordt het stil. Ik kijk heel verbaasd en Angelique schiet in de lach. Grmppffff heb ik weer hoor en ik schiet ook in de lach.
Angelique loopt mee doet de stofzuiger aan en krijgt hem ook niet uit. Zie je wel ligt niet aan mij (hèhè), maar…. zij duwt het knopje omhoog en de stofzuiger stopt!

Ahaaa dat is het dus, nieuwe gebruiksaanwijzing!Ik doe de stofzuiger weer aan ga verder met troepjes opzuigen, ben een tijdje verder en moet even wat anders doen en wil de stofzuiger uitzetten. Wederom zegt dat apparaat, doe het lekker zelf, dus ik duw knopje omhoog en er gebeurt helemaal niets, stofzuiger blijft doorrazen, ik duw de knop nog eens omhoog, weer naar beneden, omhoog, het lukt niet, het raast door. Dan loop ik weer weg, laat dan maar even, ik ben op plek van bestemming, weer zo’n meter op 6 bij stofzuiger vandaan en hij stopt met zuigen!!! Wat een stilte!. ???????? zoooo raar dit.

Angelique weer helemaal in een deuk van het lachen en vraagt of ik dit vaker heb.

Ik zeg ja en vertel het verhaal over Curacao en het lichtknopje van de badkamer.Daarna heeft de stofzuiger redelijk gedaan wat ik wilde, wilde ik stoppen en deed ik het knopje omhoog, ging ie uit. Prachtig toch?

Hoe ‘simpel’ het toch kan zijn…………………………Heb je genoten van dit verhaal?. Een reactie is altijd welkom en vind ik erg leuk.
Tot de volgende keer!Hieronder nog wat foto’s die Wilco zelf op Curacao heeft gemaaktUitzicht op Willemstad
 uitzicht willemstad Massagepraktijk Herma
 sunset beach curacao Massagepraktijk Hermasuikerdiefjes Massagepraktijk Herma

suikerdiefjes, schattige vogels die hun ‘naam’ eer aan deden. Trouwens……niets aan etenswaar was veilig op tafel als je er niet bij was, ook roerei was zeer populair 🙂

2 gedachten over “Herma en “Knopjes”

  1. Trudy on donderdag 16 januari 2014 4:17
    🙂 zit vast in de genen, zo herkenbaar. Gelukkig heeft mijn dochter daar geen last van dus de knopjes, linken die bij mij niet werken doen het wel bij haar

    1. Herma on donderdag 16 januari 2014 12:47
      haha, kunnen we elkaar handje schudden dus :). Toch wel handig dat je dochter daar geen last van heeft, kun je haar nog eens liefs aankijken. Ik zal Janneke er ook eens naar vragen…:) Dank voor je reactie. leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.